Jump to content
Hughj

Mesh Builder Creates Corrupt Meshes

Recommended Posts

Hello,

 

I've recently adjusted a tree I've been working on, the tree looks fine in the spline view, but when I switch to mesh view, the meshes are all corrupt. 

 

I'm using simple cylinders rather than meta mesh, but instead of cylinders, the mesh builders produce infinite planes.

 

I've had this problem a few times, and sometimes its solved by a restart, but the current file stays corrupt even after a restart.  I can possibly remove the corrupt meshes buy deleting the mesh builders and starting again, but my worry is that when rendering this on the farm if nodes are rebuilding the growfx meshes on the farm, some of the nodes will produce corrupt meshes?

 

I've attached a screenshot to show the problem.

 

Thanks,

 

Hugh

post-620-0-12625600-1421061231_thumb.jpg

post-620-0-26878100-1421061238_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Eduard,

 

Sorry for the late reply on this.  I've actually been working on something else, but I've encountered a similar problem.

 

This time the corrupt mesh has come from adding an After Mesh Mod.  In this case I've added a wind to create a timelapse motion on a growing plant.  This mostly works but on some of the meshes this results in intermittent corrupt meshes being generated.

 

This is now something I can't work around as I need to have this wind drive the timelapse random motion require to get the right look.  

 

Any thoughts on how to get round this? Or is this something that can be fixed?

 

I've attached a screenshot of the effect, and a Max file with the effected plant.

 

 

Thanks,

 

Hugh

 

 

 

 

 

post-620-0-68113500-1423485104_thumb.jpg

GrowFX_Corrupt_Mesh_v01.max

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Hugh,

 

Thanks for the file!

 

Please turn off the Override steps checkbox in the Leaves_mesh_01 settings for Shoots Stems Leaves.

Nevertheless, we'll fix it ASAP.
 
Thanks for your bug report!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Hugh,
 

We'll get that downloaded and installed.

But we've not yet updated on the server. Please contact us by email, and I'll send you an upgrade...

 

I take it we need to update the render nodes as well?

If you're using a render farm, then yes, you should also update the render nodes.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...